Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Rusija: Pucao na obdanište

Jedan čovek je pucao sa prozora na obdanište u gradu Salavat, na jugoistoku Rusije, posle čega su u njegov stan upali pripadnici ruske policije i ubili ga.

Otkrivena najstarija zvezda u svemiru

Astronomi veruju da su u susedsvu našeg Sunčevog sistema otkrili pravog metuzalema - zvezdu staru najmanje 13,2 milijarde godina, što znači da se formirala neposredno nakon Velikog praska.

U Zagrebu 40 cm snega

Sneg pada u većem delu Hrvatske, a u Zagrebu je prošle noći palo do 40 centimetara snega.

Nastradao šurak Darka Šarića

Žabljačanin Luka Popović (30) ubijen je rano jutros u hotelu "Enigma" u tom gradu, a crnogorska policija je uhapsila Pljevljaka Jovicu Zindovića, koji je osumnjičen za ubistvo.

Lekari: Čavesu bolje

Zdravstveno stanje venecuelanskog predsednika Uga Čavesa se popravlja pošto lekari, postoperativne komplikacije praćene upalom pluća drže pod kontrolom, više od mesec dana od poslednje operacije raka na Kubi, saopštila je danas vlada u Karakasu.

Uhapšen zagrebački bombaš

Zagrebačka policija uhapsila je osumnjičenog za dva bombaška napada u zapadnom delu grada tokom protekle nedelje, 53-godišnjeg muškarca koji je povređen prilikom druge eksplozije i koji se pod stražom nalazi u jednoj od zagrebačkih bolnica.

Italija: Uhapšen odbegli mafijaški bos

Specijalne policijske snage Italije uhapsile su odbeglog mafijaškog bosa, a u kući u kojoj se krio pronađena je i puška "kalašnjikov" i dva kilograma heroina i kokaina.

EU uvodi nove vozačke dozvole

U Europskoj uniji od subote 19. januara počeće sa izdavanjem jedinstvene nove plastične vozačke dozvole formata kreditnih kartica.

Lažna dojava o bombi u Zagrebu

U Zagrebu je još prisutan strah posle dve eksplozije koje su se dogodile na Aleji Bolonja, posebno nakon današnje dojave o "sumnjivom predmetu".

Obesio se internet aktivista Aron Švarc

Suosnivač sajta "Redit" (Reddit) i aktivista koji se borio da sadržaj na Internetu bude besplatno dostupan javnosti Aron Švarc (26) obesio se u svom stanu u Bruklinu, nekoliko nedelja pre početka suđenja zbog navodne krađe miliona naučnih članaka iz elektronske arhive kako bi ih korisnicima ponudio besplatno.