Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Dvoje poginulih na Reliju Dakar

Dve osobe su poginule, a sedam je povređeno u direktnom sudaru vozila za podršku Relija Dakar i taksija, u blizini peruansko-čileanske granice, saopštili su organizatori trke.

"Susret Dačića i Milanovića okrenuće odnose u dobrom pravcu"

Dobro je što će doći do susreta srpskog i hrvatskog premijera, Ivice Dačića i Zorana Milanovića, jer će taj susret, nakon nekih neprihvatljivih poruka iz Beograda, ponovo okrenuti odnose dveju zemalja u dobrom pravcu, ocenio je predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Nasilnih smrti najviše u SAD

U SAD se dogodi najviše nasilnih smrti u odnosu na druge bogate zemlje. Jedan od razloga je što mnogi Amerikanci poseduju vatreno oružje, pokazuje istraživanje.

Pao kran u Kvinsu, 7 povređenih

Sedam ljudi povređeno je danas u Njujorku prilikom pada građevinskog krana, postavljenog radi izgradnje 26-ospratnog solitera u oblasti Long Ajlenda, u Kvinsu.

Tužilac traži oslabađanje Stanka Subotića

Italijanski tužilac Eugenija Pontasulja tražila je danas na ročištu u Bariju oslobađanje Stanka Subotića Caneta od optužbi za šverc cigareta preko Jadrana, od 1991. do 2004. godine, potvrdio je "Vijestima" Subotićev advokat Frančesko Paolo Sisto.

Poternica zbog šverca tone belog luka

Švedsko tužilaštvo izdalo je međunarodni nalog za hapšenje dvojice Britanaca, osumnjičenih da su organizovali krijumčarenje više od tone kineskog belog luka u Švedsku i time oštetili tu državu za oko 10 miliona evra.

Pale temperature u Australiji

Temperature u južnoj Australiji danas su pale, otklanjajući time, bar na kratko, opasnost od izbijanja i širenja požara.

Grci seku šume da zagreju domove

Grčke vlasti su saopštile da su tokom 2012. zaplenile 13.000 tona ilegalno posečenog drveća, pošto su Grci počeli da seku šume da bi zagrejali domove u vreme rasta akciza na lož ulje u njihovoj prezaduženoj zemlji.

Poplave u pustinji

Sneg je pao u Damasku, u jordanskoj pustinji zabeležene su poplave, policija je na vodenim džet-skuterima na putevima u Libanu... Vrlo neuobičajene slike za ovaj deo sveta.

Klade se kada će umreti oboleli od raka

Tajvanska policija pokrenula je istragu povodom pisanja lokalnog lista da se na tom ostrvu organizuje klađenje u desetine miliona dolara na očekivanu dužinu života teško obolelih od raka.

Depardje ambasador crnogorske kulture

Francuski glumac Žerar Depardje biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je večeras u Podgorici posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Zapalio se autobus sa belgijskim đacima

Oko 40 belgijskih đaka evakuisano je iz zapaljenog autobusa u blizini švajcarskog tunela, manje od godinu dana nakon što su 22 belgijska učenika poginula u autobuskoj nesreći u Švajcarskoj.