Depardje ambasador crnogorske kulture

Francuski glumac Žerar Depardje biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je večeras u Podgorici posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.
Francuski glumac Žerar Depardje biće ambasador crnogorske kulture, saopšteno je večeras u Podgorici posle njegovog razgovora s premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Depardje je izjavio da je očaran prirodnim lepotama, kulturnim nasleđem i bogatom istorijom Crne Gore, zbog čega je, kako je kazao, spreman da snima filmove u toj državi. Francuski glumac je dodao da nije pobegao iz Francuske, gde se danas nije pojavio pred sudom, već je njegova poseta Crnoj Gori ranije bila najavljena. On je istakao da će se vratiti u Francusku i pojaviti pred sudom.

Depardje se našao u žiži javnosti nakon što se odrekao francuskog državljanstva, ljut na kritike nakon što se usprotivio predlogu zakona o uvođenju poreza od 75 odsto za najbogatije Francuze. Glumac je u međuvremenu dobio ruski pasoš. On je danas trebalo da se pojavi pred sudom u Parizu zbog optužbi da je vozio skuter u pijanom stanju.

Depardje je negirao da je prihvatio rusko državljanstvo kako bi izbegao plaćanje poreza u Francuskoj. "Ja imam ruski pasoš, ali ostajem Francuz, i verovatno ću imati i belgijsko državljanstvo. Ali da sam hteo da izbegnem porez, kao što navode francuski mediji, to bih uradio odavno", rekao je Depardje.

Iako je Ustavni savet Francuske 29. decembra odbacio predlog zakona o uvođenju poreza od 75 odsto za najbogatije, Depardje nije odustao od namere da se preseli iz zemlje.

Prvobitna namera Depardjea je bila da se nastani u belgijskom selu Nešen, nadomak granice sa Francuskom, ali procedura za dobijanje pasoša u toj zemlji je pooštrena i zahteva petogodišnji boravak ili poseban doprinos pojedinca u pogledu međunarodnog ugleda Belgije.

  • 19.02.2013 19:33
    Šeta se Depardje po Cetinju.
    Prilazi mu Đetić, i veli :
    -"Đe si Obelikse, što činiš?"
  • za Trpivoja

    09.01.2013 08:38
    Svakom sine Trpivoje dođe da bude bliskiji sa "ujacima" kada vidi tvoje stanje duha
  • Tрпивоје

    09.01.2013 08:26
    Ха, ха
    Замислите га у тренерици, белим чарапама и мокасинама (тзв ТИМБЕРЛАЈНКЕ). Једно 3-4 мобилна поред шољие кафе, оне прве (иако је већ давно прошло подне, не зато што је касно устао, него што није нико дошао да га части, а не би сам платио)и како декламује Секулу Дрљевића (то им је најновија замена за Његоша, пошто су сада много блиски са ујацима).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet