Uhapšeno šest policajaca zbog ubistva srpskog povratnika

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su danas u Bihaću šest osoba i izvršili pretres objekata u njihovom vlasništvu, zbog ubistva srpskog povratnika Cvijana Radića 1997.
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su danas u Bihaću šest osoba i izvršili pretres objekata u njihovom vlasništvu, zbog ubistva srpskog povratnika Cvijana Radića 1997.

Radi se o četiri bivša i dva aktivna visokopozicionirana policijska službenika Ministrastva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. S obzirom na to da ovo ubistvo nije rešeno već 16 godina, državno Tužilaštvo i Sud BiH dali su nadležnost Tužilaštvu i Sudu KS da vode ovaj proces. Protiv policijskih službenika koji su uhapšeni u današnjoj akciji biće pokrenut disciplinski postupak.

Prvobitna istraga ostala je bez rezultata, obnovljena je pre godinu i po, i dovela je do hapšenja osumnjičenih za ubistvo Radića, koji je iz Bihaća otišao tokom rata, radio potom u Sloveniji, a kada se vratio u taj grad priveden je u policijsku stanicu da bi nakon toga poslednji put bio viđen na železničkoj stanici. Njegovo telo pronađeno je u obližnjem jezeru i utvrđeno je da je ustreljen iz automatske puške.

Imena uhapšenih policija nije želela da otkrije, a nezvanična saznanja ukazuju da se radi o Asmiru Bakraču, Huseinu Kuniću, Fuadu Poprženoviću, Halidu Velagiću, Ejubu Ikiću i Izetu Šahinoviću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet