Nasilnih smrti najviše u SAD

U SAD se dogodi najviše nasilnih smrti u odnosu na druge bogate zemlje. Jedan od razloga je što mnogi Amerikanci poseduju vatreno oružje, pokazuje istraživanje.

U SAD se dogodi najviše nasilnih smrti u odnosu na druge bogate zemlje. Jedan od razloga je što mnogi Amerikanci poseduju vatreno oružje, pokazuje istraživanje.

Kako prenosi agencija AP, u Americi se dogodi oko šest nasilnih smrti na 100.000 stanovnika, a nijedna od još 16 zemalja obuhvaćenih izveštajem dva vodeća američka zdravstveno-istraživačka instituta nije ni približno tom odnosu.

Najbliža SAD je Finska, sa nešto više od dve nasilne smrti na 100.000 stanovnika.

Među 17 ispitanih zemalja, životni vek za muškarce najkraći je u SAD - 75,6 godina, dok Amerikanke žive u proseku 80,7 godina, što je skoro najkraći životni vek za žene u ovim zemljama. Rezultati ovog istraživanja pokazali su da je kratak životni vek Amerikanaca, pored nasilja vatrenim oružjem, rezultat i rekordnog nivoa kalorija koje se unose hranom i većeg broja nesreća pod dejstvom alkohola.

Pored SAD istraživanjem su obuhvaćene Kanada, Japan, Australija i veliki deo zapadne Evrope.

  • mrva

    10.01.2013 11:52
    http://pescanik.net/2012/12/tri-uzroka-nase-nesrece/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet