Poternica zbog šverca tone belog luka

Švedsko tužilaštvo izdalo je međunarodni nalog za hapšenje dvojice Britanaca, osumnjičenih da su organizovali krijumčarenje više od tone kineskog belog luka u Švedsku i time oštetili tu državu za oko 10 miliona evra.
Švedsko tužilaštvo izdalo je međunarodni nalog za hapšenje dvojice Britanaca, osumnjičenih da su organizovali krijumčarenje više od tone kineskog belog luka u Švedsku i time oštetili tu državu za oko 10 miliona evra.

Tužilac Tomas Alstrand rekao je da su ta dvojica prvo brodom prevezla beli luk u Norvešku, gde nisu platili carinu, jer se smatralo da su kroz tu zemlju samo u tranzitu. Oni su potom prevezli 1,2 tone belog luka preko švedske granice, izbegavši carinske kontrole i plaćanje uvoznih dažbina.

Tužilaštvo je navelo da je duga policijska istraga dovela do identifikacije dvojice Britanaca koji stoje iza operacije, sprovedene 2009. i 2010.

  • hahah

    10.01.2013 08:59
    Alo alo!
  • 10miliona

    09.01.2013 18:32
    ma ajde
    Koliko kosta kg belog luka, ako je carina za 1kg oko 10000€? Skuplji gram belog luka, nego gram npr. kokaina...
  • jel

    09.01.2013 17:24
    kakav je to beli luk od 10 miliona eura? tona belog luka po maloprodajnoj ceni može da košta 3.500-4.000 eura plafon, neka je i duplo skuplji, neka je ne znam kakav, kako su došli do 10 miliona eura?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.