Javni prevoz besplatan u glavnom gradu Estonije

Talin je od 1. januara prvi evropski glavni grad koji je uveo besplatni javni prevoz na svim autobuskim i tramvajskim linijama za sve stanovnike.
Talin je od 1. januara prvi evropski glavni grad koji je uveo besplatni javni prevoz na svim autobuskim i tramvajskim linijama za sve stanovnike.

Opština Talina je u sredu uvela dodatne autobuse, jer se broj korisnika javnog prevoza povećao nakon stupanja na snagu ove mere. Prihod od prodaje karata je pokrivao samo trećinu troškova u funkcionisanju mreže, a radi se i o ograničavanju upotrebe automobila u gradu, objasnili su čelnici grada.

Svih 419.830 građana estonskog glavnog grada Talina i svi budući stanovnici mogu koristiti ovu beneficiju nakon što uplate dva evra za specijalnu zelenu kartu. Zatim je moraju personalizovati putem interneta ili u poštanskom odeljenju.

Osobe koje ne žive zvanično u Talinu mogu kupiti kartu kod vozača autobusa ili tramvaja ili čak dobiti zelenu kartu i napuniti je s kartama koje se plaćaju.

  • tyz

    09.01.2013 21:54
    bedak
    Nemojte nam prenositi ovakve vesti kad moramo da saradjujemo sa ovim lopuzama iz gsp-a koji naplacuju karte kao da nas voze u klimatizovanim limuzinama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet