Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Uhapšeno 158 policajaca u Meksiku

Meksičke vlasti uhapsile su u dva grada na severu zemlje 158 policajaca, zbog sumnje da su povezani sa krijumčarima narkotika, a za bezbednost u ovim mestima, u odsustvu pripadnika organa reda, staraju se vojnici i državna policija.

4 žrtve lavina u Austriji

Posle jakih snežnih padavina, širom Austrije povećana je opasnost od lavina, koje su u petak odnele četiri života.

8 mrtvih u padu malog aviona u Meksiku

U udesu malog privatnog aviona, koji se srušio u četvrtak u meksičkoj državi Čijapas ubrzo po poletanju, poginulo je najmanje osam ljudi, saopštile su lokalne vlasti.

Spasili 600 mačaka da ne budu pojedene

Oko 600 mačaka koje su stavljene u drvene sanduke i bile namenjene za ishranu ljudi u južnoj Kini spasili su volonteri za zaštitu životinja nakon što je kamion kojim su prevožene učestvovao u sudaru.

Prizemljeni avioni Boing 787

Američke, japanske i indijske vlasti prizemljile su sve avione Boing 787 Drimlajner, nakon jučerašnjeg prinudnog sletanja jedne od tih letelica u Japanu.

Mećava zatvara puteve u Crnoj Gori

U Crnoj Gori su zbog snežne mećave zatvoreni putevi od Šavnika do Žabljaka i put Rožaje - Kula, u pravcu Peći, saopštio je Auto-moto savez Crne Gore.

Poplave u Džakarti

Četiri osobe poginule su u poplavama u Džakarti, iz koje je zbog vodenog talasa prouzrokovanog kišom evakuisano najmanje 20.000 ljudi.

Ubijen ruski mafijaš

Uticajni ruski kriminalac Aslan Usojan ubijen je danas hicem iz snajpera dok je izlazio iz restorana u centru Moskve.

Gugl najpoželjniji poslodavac

Kompanija koje su najpoželjnije za rad u SAD su Gugl, SAS (softverska kompanija), "Healthcare Services", "Boston Consalting Group" i "Wegmans Food Market".

Taoci u Jemenu prodati Al Kaidi

Jemenski otmičari su svoje taoce, jednog Austrijanca i dvoje Finaca, prodali Al Kaidi za 8,5 miliona evra, prenose danas austrijski mediji.

Detektorima za mine traže kola pod snegom

Zbog obilnog snega koji je zatrpao autoput Hakari - Sirnak u Turskoj, koji je van funkcije već sedam dana, vojska je odlučila da detektorima za mine krene u potragu za automobilima koji su ostali zatrpani pod snegom.