Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

"Asad neće još dugo ostati na vlasti"

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan izjavio je da sirijski predsednik Bašar al - Asad neće još dugo ostati na vlasti, kao i da se sirijski narod bori protiv velike nepravde.

Prag: Mladić se zapalio na trgu

Na Vaclavskom trgu u Pragu mlađi muškarac se polio benzinom i zapalio, blizu mesta gde se 1969. zapalio student Jan Palah u znak protesta zbog okupacije SSSR.

Obama danas polaže zakletvu

Američki predsednik Barak Obama položiće danas zakletvu u Beloj kući, a u ponedeljak javno na Kapitolu, kada će održati i inauguracioni govor, čime će zvanično početi njegov drugi i poslednji mandat na čelu Sjedinjenih Američkih Država.

Devet mrtvih u nevremenu širom Evrope

Sneg, led i olujni vetrovi koji su pogodili Evropu, danas su prouzrokovali smrt još devet ljudi - šest u Francuskoj i tri na Iberijskom poluostrvu, a u Velikoj Britaniji su stvorili haos na aerodromima i poremetili vazdušni saobraćaj.

Uhapšeno 158 policajaca u Meksiku

Meksičke vlasti uhapsile su u dva grada na severu zemlje 158 policajaca, zbog sumnje da su povezani sa krijumčarima narkotika, a za bezbednost u ovim mestima, u odsustvu pripadnika organa reda, staraju se vojnici i državna policija.

4 žrtve lavina u Austriji

Posle jakih snežnih padavina, širom Austrije povećana je opasnost od lavina, koje su u petak odnele četiri života.