Berluskoni neće ponovo biti premijer

Bivši premijer Italije Silvijo Berluskoni rekao je da on neće biti premijer ukoliko njegova konzervativna stranka pobedi na izborima u februaru.
Bivši premijer Italije Silvijo Berluskoni rekao je da on neće biti premijer ukoliko njegova konzervativna stranka pobedi na izborima u februaru.

U intervjuu za televiziju Sky TG24 TV, medijski mogul je rekao da je njegov izbor za premijera Anđelino Alfano, njegov politički naslednik.

Berluskoni mesecima nije bio jasan po pitanju svoje moguće kandidature za četvrti mandat premijera Italije.

Ankete pokazuju da najveću podršku javnosti trenutno ima vođa levog centra Pjer Luiđi Bersani, mada ne izgleda verovatno da će on osvojiti dovoljno glasova da vlada sam.

Bersanijev mogući koalicioni partner je sadašnji premijer Mario Monti, koji je po popularnosti iza Berluskonija.

Monti, ekonomsta i premijer Italije od 2011. godine, danas je u intervjuu za novine nagovestio da bi mogao ublažiti mere reforme zbog kojih je otpuštanje radnika postalo lakše - što bi se moglo dopasti mogućim saveznicima iz italijanske levice.

Berluskoni (76) , vođa koalicije desnog centra koji je nedavno osuđen za utaju poreza, ipak će pokušati da zadrži mesto u parlamentu.

On insistira da su brojne optužbe i procesi koji su bili pokrenuti protiv njega u poslednjih 20 godina poistekle iz zavere visokih zvaničnika - koje smatra simpatizerima levice - i za sve optužbe izjasnio se kao nevin.

Jedna od optužbi zbog kojih mu se trenutno sudi u Milanu je plaćanje za seks maloletnici iz Maroka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet