Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

U Futoškom parku 85 novih klupa

U sklopu projekta sanacije Futoškog parka, koji finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine, ovih dana postavljeno je 85 novih klupa i 56 korpi za smeće.

FOTO: Obeleženo devet godina od požara u Laundžu

Ispred pasaža Zmaj Jovine 8 u podne su roditelji, prijatelji i predstavnici gradske vlasti položili cveće i upalili sveće kod spomen ploče sa imenima osmoro mladih koji su nastradali u požaru u kafeu "Laundž" pre devet godina.

Deveta godišnjica tragedije u Laundžu

Predstavnici gradskih vlasti, roditelji i prijatelji osmoro poginulih u novosadskom kafeu "Laundž" sutra će u Zmaj Jovinoj 8 položiti cveće i upaliti sveće kod spomen ploče povodom devete godišnjice tragičnog događaja.

U Novom Sadu 44 kandidata za profesionalne vojnike

Za 105 raspoloživih radnih mesta za profesionalne vojnike u četiri garnizona u ponedeljak su se u kasarni "Majevica" prijavila 143 kandidata, a od tog broja, za deset slobodnih mesta u Novom Sadu, konkurisalo je 44 kandidata.

Trideset jezika u bogatoj ponudi Akademije Oxford

Nekoliko hiljada Novosađana trenutno uči engleski, nemački, švedski, ruski, pa čak i arapski, kineski i znakovni jezik, u nameri da se osposobi za rad u zemlji ili inostranstvu, a sve zahvaljujući novosadskom centru Akademije Oxford.