Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Žitelji Bocki ponovo u Skupštini grada

Stanovnici  naselja Bocke, koji su na novembarskom zasedanju Skupštine grada pokušali da uđu na sednicu, najavili su da će u decembru ponovo pokušati da se obrate odbornicima.

Blokirali autoput Novi Sad-Subotica

Oko stotinu osoba u invalidskim kolicima danas je, sa pratiocima, blokiralo autoput Novi Sad-Subotica kod Siriga, protestujući što još nije udovoljeno njihovom zahtevu za povećanje naknada za tuđu negu i pomoć.

Novi pokrajinski budžet će biti manji

Skupština Vojvodine usvojila je večeras izveštaj pokrajinske vlade o izvršenju pokrajinskog budžeta u prvih devet meseci ove godine, prema kojem su u tom periodu ostvareni prihodi od 39,1 milijardu dinara, 63 odsto ukupno planiranog iznosa u pokrajinskoj kasi.

Sindikat neće privatnike u gradskim preduzećima

Ukoliko se gradske vlasti ne izjasne protiv ulaska privatnog kapitala u javna komunalna preduzeća, Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Vojvodine, planira štrajkove, a tražiće se i referendum na kojem bi se građani izjasnili o budućnosti gradskih preduzeća.  

Otvorena hladnjača na Najlon pijaci

Hladnjača, najveća ovogodišnja investicija "Tržnice", otvorena je danas na Najlon pijaci i služiće za skladištenje poljoprivrednih proizvoda i sve vrste hrane.

200 radnih mesta na Sajmu zapošljavanja

Za Sajam zapošljavanja koji će se u četvrtak, 8. decembra, održati na Spensu, prijavljeno je 25 poslodavaca koji su ponudili više od 200 slobodnih radnih mesta, saopštila je Novosadska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).