Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Doktoranti traže manje školarine

Grupa akademaca koji nameravaju da upišu doktorske studije traži od uprave Filozofskog fakulteta u Novom Sadu smanjivanje troškova, nazivajući ih bezobrazno visokim.

FOTO: Maskenbal za Noć veštica u Radio kafeu

Iako se u Srbiji Noć veštica ne slavi na onaj način kako se to radi u nekim zapadnim zemljama,  sa prikupljanjem slatkiša i rezanjem bundeva, stanovnici naše zemlje koriste priliku da se 31. oktobra preobuku u svoju omiljenu masku i ponašaju kako žele bez blama i srama. Novosađani nisu izuzetak.

10 godina pregovora bolji od sekunde rata

Deset godina pregovora su bolji od sekunde rata, a mir je naša zajednička sudbina - osnovne su poruke sastanka Mirovne koalicije ratnih veterana zapadnog Balkana, održanog danas u Novom Sadu.

Nova zamena direktora po partijskoj liniji

Na sednici Skupštine grada imenovana su dva nova direktora gradskih preduzeća umesto dosadašnjih koji su podneli ostavke na te funkcije zbog sukoba interesa i zadržali poslanička mesta u Skupštini Vojvodine.

Za krivične prijave čekaju izveštaj lekara

Porodice četvorice dečaka, koje je u subotu, 15. oktobra, grupa policajaca pretukla nedaleko od Osnovne škole "Kosta Trifković", još uvek nisu podnele krivične prijave nadležnom tužilaštvu, jer se čekaju dodatni izveštaji lekara o stanju povređenih.

Studentski parlament: "Nismo izdali kolege"

Studentski parlament Visoke poslovne škole strukovnih studija demantovao je navode organizatora studentskog protesta održanog pre dve nedelje, koji su tvrdili da ih je Studentski parlament ostavio na cedilu.

Stranke i na Kupusijadi

Neke stranke su odlučile da čak i futošku "Kupusijadu" iskoriste za predizborni marketing, pa će se među kazanima naći i pokoji političar.

Neizvesna podrška rebalansu

Još uvek je neizvesno da li će odbornička grupa "Ujedinjeni regioni Srbije" na sutrašnjoj sednici Skupštine grada podržati Odluku o rebalansu budžeta.