Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Uskoro prave kanalizaciju?

Iako je prošao dobar deo leta, godinama najavljivana izgradnja kanalizacije u gradskim i prigradskim naseljima još nije uzela maha.

Spomenici velikanima tek na jesen

Spomenici Marini Olenjinoj, Vasi Stajiću, Lazi Kostiću i Mihajlu Pupinu trebalo bi početkom ove jeseni da budu postavljeni na različitim lokacijama u centru grada, najavila je predsednica Saveta za kulturu Skupštine grada Kristina Meneši.

Uz bulevar prave arheološki park

Iako po otkrivanju arheološkog nalazišta na Sajlovu, u blizini Novog groblja prošle godine, nije bilo sasvim izvesno da će ono biti sačuvano, danas je verovatnije da izgradnjom Bulevara Evrope ovaj lokalitet neće biti uništen.  

Kolima upao u rupu

Iako je zbog rupe na kolovozu u Šafarikovoj ulici, nedaleko od izlaska u Jevrejsku, postavljen saobraćajni znak koji bi trebalo da upozorava vozače na pomenuto oštećenje, u popodnevnim satima je ipak došlo do oštećenja jednog vozila koje nije "zaobišlo" rupu.

Mesta za još 1.985 brucoša

Univerzitet u Novom Sadu objavio je na svom sajtu listu slobodnih mesta za drugi upisni rok, po kojoj će na indeks moći da računa još 1.985 brucoša.

Još jedan napad na CK13

Omladinski centar "CK13" ponovo je bio meta napada neistomišljenika i onih koji, kako kažu u tom Centru, ne podržavaju njihovo postojanje i rad.

Ukrali akumulator iz autocisterne

Nepoznati lopovi ukrali su akumulator iz autocisterne koja je bila postavljena u Fruškogorskoj ulici na Limanu 1 kada je taj deo grada zbog kvara ostao bez vode.

Konačno bez redova za dokumenta?

Novosađani kojima su potrebna lična dokumenta, ubuće neće morati da čekaju u dugim redovima ispred šaltera, jer je od četvrtka predaju dokumenata za ličnu kartu i pasoš, moguće zakazati putem interneta.  

Da li je TV pretplata obavezna?

Radiotelevizija Srbije nema pravo da od građana naplaćuje TV pretplatu, jer je u startu prekršen Zakon o zaštiti ličnih podataka, kaže za 021 predsednik Udruženja potrošača Goran Papović.

Nestala oprema iz Doma zdravlja?

Iako su novosadski zubari prijavili policiji nestanak velikog dela opreme iz više ambulanti, rukovodstvo Doma zdravlja negira da je bilo krađe i insistira da je sve ne broju.