Novosadski informativni portal 021

Zabava

FOTO: Seku prste u znak žalosti

Domorodačko pleme Danis iz Papue Nove Gvineje praktikuje krajnje bizarne običaje nakon smrti voljene osobe. Naime, u ovom plemenu postoji običaj tokom kojeg svi članovi porodice nakon obreda seku prste na rukama u znak žalosti.

Seks vodič za turiste izazvao zgražavanje javnosti

Elektronska knjiga "Age of Consent: A Sex Tourists Guide!" (Uzrast seksualne saglasnosti: Turstički vodič!) Pitera F. Fridmana izazvala je pravo zgaražavanje javnosti, tako da je američka onlajn prodavnica Amazon morala da je povuče iz prodaje.

Pravi vino od paradajza

Sve je počelo sa starim porodičnim receptom do kojeg je pomalo slučajno došao pradeda Paskala Miša koji danas komercijalizuje 34.000 boca godišnje ovog eliksira na svom imanju u Kvebeku.

Gađali se tortama za Ginisa

Teksaški grad Dalas ušao je u Ginisovu knjigu rekorda nakon što je u njemu održana najveća bitka tortama (pitama) sa šlagom na svetu.

Pink ćelije za agresivne zatvorenike

Više zatvora u najmnogoljudnijoj nemačkoj saveznoj pokrajini, Severnoj Rajni-Vestfaliji, počelo je najagresivnije zatvorenike da smešta u ćelije okrečene roza bojom, jer je ocenjeno da bi one mogle da deluje umirujuće.

Supermen iz Užica postao Ginisov rekorder

Milovan Milutinović, zvani Supermen, u 64. godini uspeo je da ostvari životni san i postane Ginisov rekorder u trčanju sa teretom od 45 kilograma na 100 metara za samo 25,19 sekundi.