Pravi vino od paradajza

Sve je počelo sa starim porodičnim receptom do kojeg je pomalo slučajno došao pradeda Paskala Miša koji danas komercijalizuje 34.000 boca godišnje ovog eliksira na svom imanju u Kvebeku.
Sve je počelo sa starim porodičnim receptom do kojeg je pomalo slučajno došao pradeda Paskala Miša koji danas komercijalizuje 34.000 boca godišnje ovog eliksira na svom imanju u Kvebeku.

Ovaj 40-godišnji Kanađanin poreklom iz Belgije ima neobičan vinograd na kojem ne gaji grožđe već nekoliko vrsta paradajza koje je sam odabrao.

Ovaj bivši mesar kaže da je počeo da gaji "vinski" paradajz pre sedam godina.

"Hteo sam da završim ono što je moj deda započeo tokom 30-ih godina prošlog veka", ispričao je za AFP Miš koji svom paradajzu posvećuje istu onu pažnju s kojom vinogradari okružuju svoje grožđe.

Miš je svoje vino, za čiju je proizvodnju, od njive do flaširanja, potrebno da protekne devet meseci, nazvao "Omerto" u čast pradede Omera.

Vino, boje zlata, sadrži 18 odsto alkohola i nema ni malo ukus paradajza, a prodaje se po ceni od 25 dolara za buteljku. Vino od paradajza je zasad komercijalizovano samo u Kanadi, ali Miš se nada da će se uskoro naći i na američkom i evropskom tržištu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti