VIDEO: Dečak bez stopala u Barseloninom kampu

Brazilski dečak Gabrijel dokaz je da su u životu čuda moguća i da čovek nije ni svestan da uvek može da ostvari svoje snove ako bude dovoljno uporan i ako ne prestane da veruje.
Brazilski dečak Gabrijel dokaz je da su u životu čuda moguća i da čovek nije ni svestan da uvek može da ostvari svoje snove ako bude dovoljno uporan i ako ne prestane da veruje.

 

Naime, 11-godišnji Gabrijel ima velik deformitet, nema stopala, ali uprkos tome, može da se kreće i tu bi se već neki začudili, ali ovaj dečak je više od toga – poseduje i neverovatne tehničke i driblerske sposobnosti i fudbalsko umeće.

Njegov san je bila je Barselona, a katalonski klub je našao u svojoj školi mesta i za njega.

Poznato je da Katalonci svoje škole imaju širom sveta, a u jednoj od takvih, u ogromnom brazilskom gradu od 11 miliona stanovnika – Rio de Žaneiru sa pregršt talentovane dece, mesta u Barsinom kampu bilo je i za Gabrijela.

Ovaj neverovatni dečak se prvi put pojavio na brazilskoj televiziji početkom ove godine kada je na opšte zaprepašćenje demonstrirao svoje fudbalsko umeće i otkrio da bi jednog dana voleo da barem trenira u Barsi.

Njemu se nekoliko meseci kasnije taj san i ostvario. Uprkos svom deformitetu, Gabrijel je prošao sve testove za ulazak u Barsinu školu i sada je ravnopravan član sa svojim vršnjcima.

Jedan od vođa Barselonine akadamije Hoakim Estrada otkrio je da nikada do sada nisu videli ovakav slučaj.

- Nikada nismo imali ovakav slučaj, ali nemamo problem sa tim, jer u našoj školi ima mesta za svakoga – izjavio je Estrada.

Podsetimo, najbolji fudbaler sveta, Lionel Mesi, je sa svojih 13 godina primljen u Barsu uprkos ozbiljnom problemu sa hormonom rasta i strahom da nikada neće uspeti da poraste kao normalan dečak.

 

  • 31.07.2012 14:01
    Dobar je ali nazalost ipak nece biti PRO , klavir se nemoze svirati laktovima (:
  • :(

    31.07.2012 13:27
    Свака част мали ВЕЛИКИ човече!!
  • Mile

    31.07.2012 12:13
    Lepo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti