VIDEO Virtuelno putovanje Novim Sadom: Centralnim trgom kroz vreme

"Virtuelno putovanje Novim Sadom" prikazuje centralni gradski trg kroz vreme, a urađeno je na Fakultetu tehničkih nauka.
VIDEO Virtuelno putovanje Novim Sadom: Centralnim trgom kroz vreme
Foto: 021.rs

Oslanja se na prikaz kulturnog nasleđa i šireg istorijskog, društvenog i kulturnog konteksta u kojem su odabrani objekti nastajali, bivali transformisani i nestajali, navode na FTN-u.

Animacija glavnog gradskog trga izvedena je za četiri vremenska sloja (1870-1970). 

Animirani modeli zasnivani su na naprednim tehnologijama, a posebna pažnja je posvećena autentičnosti ambijenta trga u različitim periodima.  
 
 
Autori projekta su prof. dr Ratko Obradović, prof. dr Anica Draganić, doc. dr Maria Silađi, doc. dr Ivana Vasiljević, doc. dr Nenad Kuzmanović, dr Isidora Đurić, Aleksa Paunović, Milan Miščević, Filip Mirčeski, Aleksandra Bobić, Miloš Obradović, članovi Katedre za animaciju u inženjerstvu, Katedre za arhitekturu i urbanizam i Katedre za teorije i interpretacije prostora u arhitekturi i urbanizmu, kao i Zoran Marinković i Oleg Knežević.
  • Maja

    23.12.2022 22:45
    Veoma lepo, steta samo sto nema parkica ispred Gradske kuce jos uvek
  • Novi Sad

    23.12.2022 21:56
    vremeplov mašina
    Lepo uradjeno. Setih se da su svojevremo na parkingu kod pozorišta bila postavljena velika platna sa fotografijama kuća iz nekadašnje ulice JNA , pa si idući pored njih stekkao utisak kao da opet ideš starom ulicom kao nekad.
  • Lusi NS

    23.12.2022 18:11
    ex chapman: apoteka je posle Drugog svetskog rata zatvorena i srušena, da bi se proširio put za saobraćaj, prema Futoškoj ulici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Novosadske priče

Kako su Novosađani naučili NATO "red vožnje"

Imao sam 11 godina. Tog dana se išlo prepodne u školu, popodne smo uobičajeno išli napolje da se igramo ubeđujući one koje su roditelji sprečili, da neće biti nikakvog bombardovanja...

Student nije zapalio žito

Na fasadi kasarne u Ulici vojvode Bojovića jedna spomen ploča čuva priču o studentima koji su zapalili pšenicu. I to su platili životom.

Iz centra na "brdo" 2: Biti na nogama

Krajem aprila 1979. u Velikoj Britaniji su održani izbori - pokazalo se istorijski - na kojima su Konzervativci potukli do tada vladajuće Laburiste.

Iz centra na "brdo"

Na "brdo" - kako smo u šali zvali zdanje Televizije Novi Sad smeštenu na Mišeluku na obroncima Fruške, došao sam iz centra grada.

Tri prsta iz Novog Sada

Na različite načine Srbi i građani ove zemlje demonstriraju patriotizam i poštovanje prema nacionalnim simbolima.