Ukinuta dvodnevna radna nedelja u Venecueli

Socijalistička vlada Venecuele ublažila je nacionalni program štednje energije, ukinuvši dvodnevnu radnu nedelju za gotovo tri miliona radnika u javnom sektoru koja je bila na snazi od aprila.
Venecuelanski ministar za energetiku Luis Mota izjavio je da će se zahvaljujući podizanju nivoa vode u akumulaciji hidroelektrane Guri, koja obezbeđuje gotovo dve trećine električne energije za Venecuelu, radnici u javnom sektoru vratiti na posao u sredu, četvrtak i petak do 13 časova.
 
Restrikcije struje vikendima će se takođe ukinuti, a škole, koje su se zatvarale petkom, ponovo će raditi celu nedelju, dodao je ministar. "Pobeđujemo", napisao je on na Tviteru.
 
Vanredne mere su, prema navodima venecuelanskih zvaničnika, uvedene zbog ovogodišnje suše, a dovele su do velikih ušteda u potrošnji električne energije u zemlji od 30 miliona stanovnika. Međutim, kritičari, uključujući opozicionu koaliciju, poručuju da nedolazak na posao državnih službenika nije imao nikakav učinak budući da su oni struju trošili kod kuće ili na drugim mestima.
 
Za nestašice struje, prema njihovim tvrdnjama, odgovorna je socijalistička vlada zbog korupcije, nedostatka ulaganja i lošeg upravljanja, a ne suša izazvana klimatskim fenomenom El Ninjom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija