Srbija na trećem mestu po kvalitetu usluga

Srbija je na trećem mestu po kvalitetu usluga, pokazalo je poslednje istraživanje agencije za tajnu kupovinu Heraklea o kvaliteti usluge u regionu.

Slovenija je zadržala prvo mesto, a na drugom mestu je Hrvatska. Iza nas su ostale Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora.

Srbija se našla na trećem mestu sa rezultatom od 68 odsto, što je pad od osam procenata u odnosu na prošlu godinu, dok četvrto mesto dele Makedonija i BiH, s rezultatom od 66 odsto. Poslednje mjesto zauzela je Crna Gora s rezultatom od 63 odsto.

Iako je to za pet odsto bolje bolje nego prošle godine, iz Heraklee napominju da u toj zemlji još ima najviše mesta za unapređenja kvaliteta usluga.

Heraklea je istraživanje o kvalitetu usluga sprovela osmi put za redom u saradnji s agencijama za tajnu kupovinu (mystery shopping) u regionu. U istraživanju su učestvovale Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Hrvatska i Srbija, a tajni kupci posetili su 800 različitih objekata poput salona automobila, banaka, benzinskih stanica, maloprodajnih i turističko-ugostiteljskih objekata, supermarketa i drugih uslužnih delatnosti.

U istraživanju se merilo pet osnovnih elemenata "dobre, odnosno kvalitetne usluge", kao što su pozdrav, utvrđivanje potreba/želja kupaca, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda i zahvaljivanje na poseti. Kada su pozdravi u pitanju Hrvatska se nalazi na prvom mestu s rezultatom od 87 odsto, dok je najgora u nuđenju dodatnog proizvoda s rezultatom od 37 odsto, što je isto kao lani. Slovenija je prva u toj kategoriji i ima rezultat od 60 odsto, što je za njih pad od 2 odsto.

Slovenija je ostvarila prvo mesto u kategorijama zahvaljivanja i nuđenja dodatnog proizvoda, dok u kategoriji poznavanja proizvoda prvo mjesto deli s Hrvatskom, a u kategoriji utvrđivanja potreba/želja kupaca kao vodeća se istakla Makedonija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.