Plate u avgustu bile manje nego u julu

Prosečna neto zarada u avgustu iznosila je 45.286 dinara i nominalno je manja za 2,1 odsto nego u julu, a realno smanjenje je tri odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U poređenju sa istim mesecom prošle godine prosečna zarada je nominalno veća za 1,5 odsto i realno za 0,3 odsto.

Prosečna bruto zarada u avgustu je bila 62.474 dinara, što je nominalno za 1,9 odsto manje nego u julu i realno za 2,8 odsto, dok je u odnosu na isti mesec prošle godine nominalno povećana za 1,5 odsto, a realno za 0,3 odsto.

Za prvih osam meseci ove godine prosečna neto zarada je nominalno veća za 3,6 i realno za 2,6 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, koliko je uvećanje i prosečne bruto plate.

  • Summer time

    26.09.2016 13:26
    Nelojalni
    "Nelojalni" iz Zavoda su sastavili taj izvešaj, dok su oni "zaslužni" bili na godišnjem odmoru.
    Ko od njih realnije obrađuje podatke, e, to ne znam...
  • ja

    26.09.2016 13:22
    laž
    toliko o najavljenom povećanju Aleksandra Vučića. Baš ti hvala Premijeru. Nemoj više molim te da povećavaš. Samo odlazi i povedi svoje BOTOVE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Povećane devizne rezerve Srbije

Bruto devizne rezerve zemlje su na kraju aprila iznosile 25,1 milijardu evra, što je najviši nivo krajem meseca od 2000. godine, od kada se prate podaci na taj način.