Minimalac od 1. januara 130 dinara

Minimalna cena rada je zaštitna mera i kao takva mora opstati, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.
On je ukazao da je stanovište vlade bilo da je povećanje minimalne cene rada moguće i potrebno.
 
"Postoje ekonomije u svetu u kojima nema minimalne cene rada, ali u tim ekonomijama je situacija na tržištu rada povoljnija nego kod nas, veća je potražnja za radnom snagom od ponude, a kod nas je situacija obrnuta i minimalna cena rada kao zaštitna mera mora da opstane i verovatno će trajati", rekao je Vulin. 
 
Minimalna cena radnog sata u Srbiji od 1. januara iznosiće 130 dinara. 
 
Trenutno iznosi 121 dinar po satu i nije se menjala dve godine.
  • dno

    28.12.2016 08:46
    dna
    kad i kako, živo me zanima, će država rešiti problem što su 99% zaposlenih u privatnim firmama prijavljeni na minimalac,a ostatak dobijaju u kešu??? To je javna tajna i ??? Znate li koliku će penziju ostvariti ljudi,koji tako rade kod nekog privatnika ceo svoj radni vek???Mogu da se obese,ako budu uopšte mogli i kanap da kupe od te penzije.Zato je bitno samo da se guraju plate po javnim preduzećima,gde puno njih ni ne dolazi na posao,a neki samo dođu oko 12h da popiju kafu i da budu viđenji,pa nazad u provod.Sit gladnom ne veruje. Oni što već decenijama primaju platu u javnim preduzećima baš briga za ove jadnike kod privatnika.Oni će imati dobar prosek za penziju,a ovi jadnici mogu samo da umru od gladi i to čim odu u penziju,jer neće imati ni za prvi mesec da plate račune,a kamoli za hranu i lekove.
    Trebalo bi da je obrnuto,da ljudi po privatnim firmama imaju velike plate i to cele na račun,jer vam oni pune budžet od kojeg vama po javnim preduzećima daju plate.Dok to ne bude tako,nema ovde budućnosti .Ovo je DNO DNA !!!
  • I

    28.12.2016 00:06
    A razliku od 1500rsd u primanjima na mesečnom nivou, u odnosu na prethodni period, zaposleni će po podizanju plate sa računa morati da vrati poslodavcu u kešu.....
  • ser

    27.12.2016 16:32
    Ahahahaaa
    jeste se pretrgli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija