Štrajk u "Goši" se ipak nastavlja

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, koji štrajkuju već 43 dana, nastavljaju štrajk jer nisu postigli konačan dogovor sa rukovodstvom fabrike u vezi sa isplatom zaostalih dugovanja.
Kako je objasnio šef štrajkačkog odbora "Goše" Milan Vujičić, on i njegove kolege sastali su se juče sa predstavnicima prethodnog rukovodstva, kompanije "ŽOS Trnava" iz Slovačke, a danas sa novim vlasnicima. Prema njegovim rečima, postignut je načelni dogovor, ali bez datih garancija.
 
"Juče smo razgovarali, dolazio je predstavnik bivše firme ŽOS i davao neke garancije kako će i šta će biti oko isplate ostatka duga. I sada čekamo potvrdu iz ŽOS-a da se naš bivši gazda slaže sa tim što smo se dogovorili, da će dati garanciju da će isplata ići u 16 rata. Sa novim rukovodstvom smo se dogovorili da nam isplate po 65.000 dinara, a za sedam dana još po 30.000 dinara", rekao je Vujičić.
 
Ipak, kako je dodao, danas je isplaćeno svega 35.000 dinara: "Kažu da nemaju više, pa kada nakupe da nam doplate još po 30.000 dinara". On je poručio da ,dok ne dobiju garancije i novac, neće početi da rade.
 
"Ne verujemo više nikome na reč. Te garancije moraju da se stave na papir. Mi ćemo to potpisati i odmah sutradan krećemo da radimo. Još ništa nismo dogovorili i sve je bilo u domenu priče", rekao je Vujičić.
 
Prema njegovim rečima, za sutra je zakazan novi sastanak sa generalnim direktorom "Goše", ali se ne zna kada će biti novih razgovora sa predstavnicima slovačke firme.
 
Radnici "Goše" štrajkuju od 27. marta, jer im se duguje između 15 i 20 zarada, radni staž im nije uplaćivan od 2014, a firma je u blokadi od 2013. Oni su nedavno od Vlade Srbije dobili jednokratnu pomoć od 60.000 dinara.
 
Slovačka firma je, pre prodaje fabrike, državi Srbiji dugovala oko četiri miliona evra na ime poreza i doprinosa, samim radnicima duguje se oko 1,8 miliona evra za zarade, a dobavljačima više od milion evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija