Pad vrednosti nove bitkoin hartije na trgovačkoj berzi

Nova hartija od vrednosti zasnovana na ceni digitalne valute bitkoin beleži manje trgovanje nakon debitovanja na trgovačkoj berzi u Čikagu (CME).
To je tačno nedelju dana nakon što je druga takva hartija lansirana na jednoj rivalskoj berzi, javlja agencija AP.
 
CME Grupa, vlasnik Čikaške berze, pokrenula je trgovanje bitkoin fjučersima u nedelju uveče. Do 2:20 časova u ponedeljak ujutro (7:20 časova po Griniču) cena terminskih ugovora, koji ističu u januaru, iznosila je 19.405 dolara nakon više cene na otvaranju trgovanja od 20.650 dolara. 
 
CME fjučersi, kao i oni kojima je prošle nedelje počeo da trguje Kombo, CME-ov konkurent, ne uključuju stvarni bitkoin. Fjučersi CME-a će pratiti indeks cena bitkoina koje će se povlačiti sa nekoliko privatnih berzi. Fjučersi kompanije Cboa prate cene bitkoina sa posebne privatne berze poznate pod nazivom Gemini. 
 
Svaki fjučers ugovor prodat na CME berzi predstavlja pet bitkoina, dodaje američka agencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.