Vraća se novčanica od 500 evra

Oni koji su plakali za novčanicom od 500 evra, trebalo bi da se raduju - vraća se.
Odluka Evropske centralne banke da krajem 2018. godine obustavi emisiju novčanica od 500 evra, zbog opasnosti od finansiranja terorizma, izazvala je protivljenja u Nemačkoj, ali i drugim delovima evrozone.
 
Iz Bundesbanke najavljuju povratak novčanice u narednoj deceniji. 
 
"Odluka ECB da zaustavi izdavanje novčanice od 500 evra odnosi se samo na drugu seriju bankarskih novčanica s novim sigurnosnim karakteristikama. Verovatno će nova serija novčanica doći u narednoj deceniji", rekao je izvršni direktor Bundesbanke Karl Ludvig Tile. 
 
Poslednji put, najveća evro novčanica proizvedena je 2014. godine. 
 
"Od odluke ECB, cirkulacija novčanice je u opadanju, ali nema gužvi u centralnim bankama za razmenu. Ona nastavlja da bude zakonito sredstvo plaćanja", rekao je Tile.
  • Hoho

    24.12.2017 15:59
    Deder dete, aj vrati i meni par komada..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Miruju i dizel i benzin

Benzin i dizel će se u Srbiji od danas u 15 sati do 30. aprila, na pumpama prodavati po istim cenama.