Inicijativa da Beograd dobije Rok muzej

Institut za savremenu muziku organizuje izložbu u četvrtak (18) u galeriji "Centar za ravnotežu" (Koče Popovića 9) koja će promovisati ideju da Beograd dobije Rok muzej.
Institut za savremenu muziku organizuje izložbu u četvrtak (18) u galeriji "Centar za ravnotežu" (Koče Popovića 9) koja će promovisati ideju da Beograd dobije Rok muzej.

Jedan od inicijatora je Miroslav Cvetković-Cvele, gitarista benda "Bajaga i Instruktori", a Rok muzej bi trebalo da osim stalne i putujuće postavke obuhvati i druge aktivnosti kao što su "Kuća slavnih", edukacija, tribine, predavanja, radionice, projekcije tematskih filmova.

"Ne postoji osoba u Beogradu koju rokenrol nije barem okrznuo, a mnogi životi njime su zauvek obeleženi, kroz stalno traganje za novim manifestacijama talenta, veštine, tolerancije, širine i, posebno, slobode duha. Smisao muzeja – a posebno muzeja rokenrola, još uvek veoma živog i aktivnog umetničkog i socijalnog organizma – kao mesta gde se istorija čuva u prezentuje, samo je jednim delom u očuvanju i poštovanju prošlosti. Drugim, velikim delom, on svoju svrhu ispunjava postavljanjem i održavanjem uporišta za sadašnjicu i čvrstog temelja na kome je moguće graditi budućnost. Kolektivno sećanje na nedoživljeno, tako često u rokenrol mitologiji, na taj način moći će da postane sećanje na stvarnu, bolju budućnost",  navodi rok kritičar Aleksandar Žikić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.