Film "Krugovi" srpski kandidat za Oskara

Srpski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku biće "Krugovi" Srdana Golubovića, odlučio je danas Stručni odbor Akademije filmske umetnosti i nauke (AFUN) iz Beograda.
Srpski kandidat za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku biće "Krugovi" Srdana Golubovića, odlučio je danas Stručni odbor Akademije filmske umetnosti i nauke (AFUN) iz Beograda.

U glasanju, održanom nakon gledanja filmova u bioskopu "Fontana", učestvovalo je 14 članova komisije.

"Krugovi" su dobili devet, a film "Smrt čoveka na Balkanu" Miroslava Momčilovića pet glasova.

Uslove za nacionalnog kandidata za 86. nagradu Američke filmske akademije Oskar ispunjavalo je ukupno šest srpskih filmova.

Uz dva koja su se izdvojila, to su bili "Led" Jelene Bajić-Jočić, "Mamaroš" Momčila Mrdakovića, "Odumiranje" Miloša Pušića i "Falsifikator" Gorana Markovića.

  • Anonimno

    05.09.2013 16:40
    ***** Za sebe i za još par njih čitaš *****
    *** Dešava se onda kada veruješ Boga i Hrista ***
    ------------------------------------------------
    * Ne može osoba biti isceljena,ako ne veruje da ima Bog koji izobilno daruje isceljenje * Ja sam predivna osoba,jer jesam od predivnog Boga * I danas,bolesne isceljuje Hristos * U meni je sve predivno,jer jeste od predivnog Boga * Gledajući generalno globalno,i danas,mrtve iz grobova podiže Hristos * Izašavši iz crkve Božije,tih dana,šetajući kejom,sretnem ti ja neku ženu,a ona bosa i noge joj krvave,posvedočivši joj da me je spasao i iscelio Hristos,kaže ona meni : “ hvala Bogu da je pogledao na mog Djordja “,a ja nadošavši,malo posle,istog dana,oni kontaju,a kontam i ja,da je ta žena pokojna majka Miroslava R.,Gospod da joj dušu prosti,jer Bog prosti dušu i živima * Ja živim u predivnom okruženju,jer jeste od predivnog Boga * I danas slepima daruje vid Hristos * Moje komšije su predivne,jer jesu od predivnog Boga * “ A vas Gospod da umnoži,i da imate izobilnu ljubav jedan k drugom i k svima,kao i mi k vama “ * Oni što su glumice i glumci,verujem da nisu glumice i glumci,ja ih nazivam umetnicima kojima je,izmedju ostalih dana,kao i danas,dato dovoljno talenata od Boga,u njima dubina doziva dubinu,izmedju ostalog,oni su postavljeni da bi se otkrili istinski glumci iz naroda i izvan naroda,inspirisani Duhom Svetim,skuplajući materijal za novo istinski ostvarivo delo * Oni jesu izoštreni,iskusni,širokog srca i uzvišenog uma,poslati od živog Boga,da unište dela djavola * I danas gluhima daruje sluh Hristos * “ Jer ako opraštate ljudima grehe njihove,oprostiće i vama Otac vaš nebeski.Ako li ne opraštate ljudima grehe njihove,ni Otac vaš neće oprostiti vama grehe vaše “ * I danas,nikome ništa ne zameram,nikome ništa ne uzimam za zlo,nikoga ne osudjujem i svima sve praštam u ime Hristovo * Od srca svog,želim vama,koliko da vas ima,u zdravlju da vam bude sve,koliko je do mene,da tako bude * I danas sve djavole izgoni Hristos * Nad svima i kroz sve slava Bogu Isusu Hristu jedinom Spasitelju * Do sledećeg deljenja,ljubim,volim i pozdravljam *

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.