U susret 47. BITEF-u - "Teško je biti"

"Teško je biti" slogan je ovogodišnjeg 47. izdanja BITEF-a, najvažnijeg pozorišnog događaja u regionu.

"Teško je biti" slogan je ovogodišnjeg 47. izdanja BITEF-a, najvažnijeg pozorišnog događaja u regionu.

BITEF počinje 22. septembra i traje do 1. oktobra.

Videćemo četiri predstave iz Srbije, četiri iz regiona i četiri iz takozvanog "pravog inostranstva". Među zanimljivim pozorišnim imenima koja nam stižu su i Jan Mikulašek, Kornel Mundruco, Jernej Lorenci...

Na ovogodišnjem BITEF-u tri su predstave iz Novog Sada, dve u zvaničnoj konkurenciji - "Galeb" SNP-a u režiji Tomija Janežića i "Ubiti Zorana Đinđića" SKC Novi Sad po tekstu i u režiji Zlatka Pakovića, dok će u programu "Polifonija" biti izvedena predstava "Prazan glas" Per.Arta (24. septembra, od 17 sati, Bitef teatar).

U Novom Sadu, na sceni SNP-a i ove godine biće igrana jedna predstava i to jedna od najintrigantnijih, najavio je selektor festivala Jovan Ćirilov. Radi se o predstavi "Europeana" češkog Reduta teatra iz Brna. Tekst Patrika Ouržednika režirao je Jan Mikulašek. Kuriozitet ovog gostovanja je i to što na BITEF-u proteklih 20 godina nismo imali predstavu iz Češke.

Kroz mistifikaciju i iznošenjem konketnih istorijskih činjenica kreirano je bizarno pozorišno svedočenje o svetu dvadesetog veka. Predstava je oštar komentar klišea koje gaje međunarodne organizacije, kritika njihove jalovosti a posebno kritika birokratske kulture... Karta za predstavu "Europeana", koja se 24. septembra igra na sceni "Pera Dobrinović" SNP-a - od 19.30 sati, je 1.000 dinara.

Dramaturg Jelena Bogavac iz PR tima BITEF-a uputila je sve pozorišne ljude na sajt festivala i na blog koji uređuje. Na sajtu festivala može se naći detaljan program, takmičarski kao i svih pratećih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.