Tasovac: Svako ko može da pokloni knjigu biblioteci

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac danas je, na početku rada Komisije za otkup knjiga za biblioteke u Srbiji, pozvao građane da javnim bibliotekama u svojim mestima poklone po neku svoju omiljenu knjigu.
Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac danas je, na početku rada Komisije za otkup knjiga za biblioteke u Srbiji, pozvao građane da javnim bibliotekama u svojim mestima poklone po neku svoju omiljenu knjigu.

Tasovac je danas u Narodnoj biblioteci Srbije na sednici Komisije za otkup knjiga izdatih 2012. godine, poklonio toj biblioteci pet svojih knjiga.

Ministarstvo kulture je ovogodišnji iznos za otkup knjiga za javne biblioteke povećalo sa prvobitno planiranih 49 miliona dinara na 90 miliona dinara.

Direktor Narodne biblioteke Srbije Dejan Ristić rekao je na sednici Komisije da je odluka Ministarstva da poveća iznos za otkup knjiga ohrabrujuća posle niza godina tokom kojih su biblioteke bile zapostavljene.

Ministar Tasovac je izrazio nadu da će, zahvaljujući radu Komisije, 176 javnih biblioteka u Srbiji dobiti knjige.

Tasovac je ponovio da će biti javne sve sednice svih komisija koje formira Ministarstvo kulture.

Komisiju za otkup knjiga s mandatom od četiri godine čine: dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Aleksandra Vraneš, prodekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu Ljiljana Marković, docent na katedri za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Miloš Ković, direktor Arhiva Srbije Miroslav Perišić, direktor Instituta za fiziku Aleksandar Belić, profesor Univerziteta u penziji Jerko Denegri i filmski i književni kritičar i književnik Milan Vlajčić.

  • ja

    20.09.2013 12:25
    ?
    A univerziteti u Novom Sadu , Nišu itd i ne postoje, ili na njima predaju polupismeni profesori? (naglašavam: nisam autonomaš)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.