Novi horor u vašim životima

Znaš onaj osećaj kada uveliko kasniš, napolju pada kiša, potrčiš, pa "puf" u baru, a iza ugla taman bus koji ti treba zatvara vrata i odlazi.
Novi horor u vašim životima
Foto: 021.rs (ilustracija/Pixabay/YouTube)

Na sve to ispadne ono što nosiš i prospe se ili još bolje polomi u paramparčad poput mladosti ili boljeg sutra, pa još i usputni biciklista zagalami, jer se sve to dešava na biciklističkoj stazi. Onda te zove neko bitan, od nervoze telefon ispustiš u tu baruštinu i izgubiš i svaku nadu da će dan, mesec, godina ili decenija da budu bolje? E, upravo takav osećaj imam gledajući horor film "Novi ministri u Vladi Srbije".

Dok se pridižeš iz svog tog haosa, pomisliš: "A dobro, bar smo naučili da se seksizam i nekultura kažnjavaju trajno te da više nema šanse da nam neko kaže da voli kada novinarke, onako, lako kleknu i da smo iz nekih grešaka izvukli poente i lako kleknuli pred sopstvenom savešću". 
 
Kad ono, staro lice na opet značajnom mestu odakle još bolje može da prati sve nas što lako klečimo (dodatno ojačano mestom u telu za rodnu ravnopravnost, o ironije li? Ne, ovo je već svojevrsna Top lista nadrealista). Osećaj ama baš isti kao kad te, na svu tu muku dok klečiš u bari s rasutim stvarima i bus odlazi, opali po glavi odgore i recimo jedna saksija. Fikusa recimo.
Ajde, pridigneš se na noge nekako sav mokar, ponižen i bez ideje, ali sa dozicom optimizma da se sranja dešavaju i idemo dalje, jer je potpuno blesavo pomisliti da može gore, npr. šta je sledeće? Onaj najsmešniji virus u istoriji čovečanstva u novoj vladi?
 
Skoro, druga ruka i BFF najsmešnijeg virusa, predvodnica pionira "virusa iz laboratorije", u kombinaciji sa "nisam protiv vakcina, ali samo Torlak Srbina spasava" uz usputne ispade i gostovanja po najopskurnijim emisijama. Ma, odlično. Kao da te onako već ugruvanog onaj besni biciklista od malopre u povratku gajtanom zadavi i odvuče do prvog semafora. 
 
Dolazak sebi, čišćenje blata sa obraza i potraga za naočarima nose sa sobom onaj gorak ukus kao što imaju instant superherojstva poput: "Ej, odjednom baš sada otkriven propust, 600 beba u Narodnom frontu nije dobilo BCG vakcinu već samo fiziološki rastvor, kriva apotekarka", kao i "lekari koji rade državno ne smeju privatno" i konačno, kad već pitaš, Miro Adanjo Polak, da, političke veze su neophodne ako želiš da uradiš šta želiš da uradiš.
 
I dođeš tako sebi i kreneš nazad ka stanici s ono zaista malo preostale nade, zapitaš se da makar oni koji su iza sebe ostavili aferčine poput stanova u susednoj republici i lažiranih doktorata, izbacivanja naučnih činjenica iz udžbenika, propalih gradonačelničkih, zameničkogradonačelničkih, vršilačkodužničkih i tiktok karijera, preletačkih akrobacija, vulgarština i neetičnosti u skupštini - mogu biti zamenjeni nekim novim, boljim ljudima koji nisu pokazali da ništa ne umeju ili još gore da loše umeju? 
A ne, ne. Jedino možemo toliko da se iscimamo da ćušnemo dvoje starih, onog momčića što je zvao Utisak nedelje i onu što za svoj stav nije baš uvek pitala glavnog. Jer, kako reče novi bivši gradonačelnik, u još jednom svojevrsnom TLN maniru: "Valja povremeno promeniti tim". 
 
I onda staneš, opet onako mokar, da čekaš novi bus, rezigniran već od svega. Ostaje ti samo da se nadaš da ćeš tih narednih deset ili 20 ili milion godina nekako pregurati kao čestica u svemiru koju će nove aferčine, poniženja, akcije tela za ravnopravnost, nestručnost, korupcija i fiziološki rastvor koji se krije u malim bočicama, nekako zaobići. 
 
Međutim, taman kako si seo u novi bus sa planom da te ovo više ništa ne dotiče, uzdahneš ravnodušno, pogledaš kroz prozor i odjednom te prođe neopisiva jeza i preseče po stomaku jedno: "Jao, Dačić opet govori engleski i peva Kaljinku". 
  • Mark

    02.11.2022 16:21
    ..
    Gospodo moja, kad dodju izbori izadjimo i izaberimo. A do tada, ovi vladaju.Izabrani su.Ovde ako neko ne misli kao vi onda je bot, sns-ovac, nepismen. Pa pismeni moji lako je ovde pisati i pljuvati po svemu. Koja god vest,vi sve znate, razumete se u to. Botovi verglaju svoje zadatke.A kad vidim ljude iz sns, iz ns, iz, ds, cankove, pa sve isti olos. Vucevic je uzas bio a sta sutra ako dodje Boro? Pa radi njega dvoje robija. A to dvoje obicni sluzbenici. Setite se da je za vreme nazovi svih demokrata izgradjeno najviše zgrada po ns, nema gde se nije gradilo a ovi dovrsili pa jos malo prosiruju zbog nekog mosta. Kako god, crno nam se pise. A Gasic, nije vredan ovih slova sto sam napisao.
  • /

    02.11.2022 15:29
    /
    cirilicni limanac se operisao u zaklinu
  • @Zaklina

    02.11.2022 15:26
    Da, vidi se pomak negativne selekcije, da vam nista nije sveto, da vlada glupost i mrznja, da ste negativne i poremecene licnosti pune uobrazenja, da ste sve najvaznije unistili i da vodite u preranu smrt i totalnu destrukciju i da nikada necete shvatiti svoje greske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Mišljenja i intervjui

Izborna frka: Klupa za Đurića

Možda bi se neko začudio što gradonačelnik prolaskom kroz finiš Novosadskog polumaratona nije zaključio nedelju u kojoj ga je svuda bilo. No, nije to za čuđenje.

Siromašna provincija plaća potrebe Beograda

Najavljeni su novi izbori za Beograd. Mada se opozicija još nije nedvosmisleno izjasnila hoće li učestvovati, po svemu sudeći građani prestonice će 2. juna ponovo zaokruživati listiće.

Izborna frka: Sasvim stara priča

Posle četiri godine došlo je vreme da vam se autor ovih redova poveri. Ukoliko ste sujeverni, razumećete. Ukoliko niste, biće vam bezveze, što je takođe u redu.

Imate li komentar?

Pre izvesnog vremena pročitala sam članak koji se poziva na izjavu Džulije Roberts koju je dala tokom jednog intervjua.

Nekad se ŠTA?

Najčešće u šali dodam ono "nekad se lepo znalo" aludirajući na one generacije kojima je sve novo loše i nakaradno, a sve staro je valjalo.

Naprednjački ktitori Limana

Lutali su limanski vernici decenijama kroz blokove kao kroz pustinju, tražeći zaklon od socijalističkog betonskog đavla. Obećano mesto čekali su strpljivo, a onda su došli oni - naprednjački ktitori.

Reko mi Saša sa interneta

Tumarajući učmalim hodnicima interneta neretko naletim na smeće koje ljudi razvlače kao dokaz neke užasne nepravde koja se nad njima sprovodi.

Valuta pokazuje čije je Kosovo

Nekoliko dana pred kraj 2023. godine, Nacionalna banka Kosova je obznanila da od 1. februara neće tolerisati plaćanja u dinarima.

Vidite da može drugačije

Nedavno sam pisao da je potpuno normalno da poslodavac koji smatra da ne posluje zadovoljavajuće i nema dovoljan obim posla, može da otpusti deo radnika koje smatra za višak.

Ginekološka apstrakcija

Nije prošlo ni nedelju dana od događaja u Sremskoj Mitrovici kada je jedna "mala" Marica svojim statusom na Fejsu viknula usred snežno zavejane doline i pokrenula lavinu.