VIDEO: Frižider koji uzgaja marihuanu

Startup Leaf izumeo je pametni frižider koji omogućava uzgoj marihuane u kući.

Kutije koje izgledaju poput frižidera imaju automatske funkcije i ne zauzimaju puno mesta u domu. Takođe, nije upadljiv. Karbon filter sprečava da se miris trave širi okolo, a tvorci tvrde kako je ova sprava posebno namenjena početnicima u uzgoju.

Leaf tim je snimio i video u kojem korak po korak objašnjava funkcionisanje pametnog frižidera. Putem aplikacije pratite uslove u kojima raste kao što su temperatura vazduha i vode, pH vrednost, vlažnost, nivo vode i visina biljke. Aplikacija nudi i potrebne recepte. Sve je automatski, što znači da ne morate da vodite računa o bilo čemu.

Uređaj će biti u prodaji od ove jeseni i pretpostavlja se da će cena biti oko 2.000 dolara. Iz kompanije ističu kako će kupci ovim uređajem uštedeti novac za razliku od tradicionalnog načina uzgoja ove biljke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija