Kreditna kartica s digitalnim ekranom štiti od prevara

Kreditna kartica sa digitalnim ekranom koji nasumično generiše sigurnosni kod je napravljena kao jedan od načina borbe protiv prevara, prenosi BBC.

Francuska digitalna sigurnona kompanija "Oberthur Technologies" je trenutno u pregovorima s bankama Velike Britanije o tehnologiji koja će omogućiti potrošačima u Francuskoj da do kraja godine imaju ovakve kartice. Prevare s kreditnim karticama banke širom sveta koštaju milion funti godišnje.

"Na neki način, iznenađuje nas da je trebalo toliko dugo da se ovako nešto pojavi“, kaže sajber stručnjak Alen Vudvord.

Kartica pruža dodatni sistem sigurnosti zamenom statički štampanog trocifrenog sigurnosnog koda na poleđini kartice s mini ekranom koji prikazuje nasumični kod koji se automatski mijenja svakih sat vremena.

Pokreće ga tanka litijska baterija dizajnirana da traje tri godine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija