Nova aplikacija ugrožava privatnost svake osobe na planeti

Koliko puta ste videli nekoga u gradu, kafiću... i poželeli da ga "dodate" na popularnoj društvenoj mreži Facebook?
Uskoro će i to biti moguće uz novu aplikaciju Facezam, koja služi za prepoznavanje lica i koja bi trebalo da postane dostupna krajem ovog meseca. 
 
Britanski preduzetnik Džek Kenjon tvrdi da će korisnici pomoću nje moći da za desetak sekundi identifikuju potpunog stranca, ukoliko ga prethodno fotografišu. 
 
"Korisnici će moći da identifikuju nekoga u roku od nekoliko sekundi, što znači da privatnost više neće postojati u javnom društvu", rekao je Kenjon za britanski Telegraf. Kenjon tvrdi da ne postoji način da se Facebook korisnici zaštite od ove aplikacije i navodi da veruje kako će ona delovati na smanjenje stope kriminala. 
 
Facebook je, ipak, potvrdio da aplikacija krši njihovu politiku o privatnosti i da će možda dovesti u pitanje njen izlazak.
  • Carls Tejlor

    16.03.2017 16:51
    To bre, nema vise bunarenja po raznim profilima fejsbuka... Svaka cast programerima, jedva cekam ovu magicnu aplikaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija