Huavei i Erikson potpisali dugoročni sporazum o saradnji

Kompanije Huavei i Erikson potpisale su dugoročni sporazum na globalnom nivou o unakrsnom licenciranju patentnih prava.
Huavei i Erikson potpisali dugoročni sporazum o saradnji
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako naveo Huavei, reč je o patentima koji su neophodni širokom spektru standarda, među kojima su 3GPP, ITU, IEEE i IETF za 3G, 4G i 5G mrežne i bazne tehnologije.
Sporazum pokriva i prodaju mrežne infrastrukture i potrošačkih uređaja ovih kompanija, dajući obema stranama globalni pristup patentiranim i standardizovanim tehnologijama.
Direktor sektora za intelektualnu svojinu u kompaniji Huavei Alan Fan kazao je da je sporazum rezultat intenzivnih pregovora, koji su osigurali da se interesi nosilaca patenata i onih koji ih implementiraju pošteno ispunjavaju i uvažavaju.
 
"Kao ključni doprinosioci razvoju primarnih patenata za mobilnu komunikaciju (SEP), naše kompanije priznaju vrednost intelektualne svojine jedna drugoj, a ovaj sporazum omogućava kvalitetnije patentno okruženje. Takođe, sporazum pokazuje posvećenost obe strane da intelektualna svojina bude istovremeno poštovana i zaštićena", rekao je Fan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija