O bandere vezuju šalove za beskućnike

Nakon što su meteorološke službe najavile jaku snežnu mećavu, u nekoliko kanadskih i istočno-američkih gradova organizovana je neobična akcija pomoći beskućnicima.

Nakon što su meteorološke službe najavile jaku snežnu mećavu, u nekoliko kanadskih i istočno-američkih gradova organizovana je neobična akcija pomoći beskućnicima.

Kako bi svojim sugrađanima koji su ostali bez krova nad glavom omogućili da se u ovim zimskim danima koliko toliko ugreju, nekoliko dobrotvornih organizacija došle su na ideju da o bandere i drveće u raznim delovima grada vežu vunene šalove.

"Nisam izgubljen. Molim te, uzmi me ako ti je hladno i utopli se!", piše na nekim od poruka prikačenih za šalove. Inicijator ove "kampanje utopljavanja" je udruženje "Scarves in the Port City" koje prikuplja šalove za beskućnike tokom zime.

"Naš cilj je da promovišemo dobrotu i služimo zajednici", navodi se na fejsbuk stranici organizacije. "Šalovi su tu i ako ih neko želi može da ih uzme. Ako ste beskućnik, a napolju je ispod nule, šal vam svakako dobro dođe", kazala je Vendi Gral, osnivačica udruženja "Chase the Chill" koje takođe sprovodi ovu akciju.

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) je izdala upozorenje na mećavu, a gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio upozorava da bi to doslovno mogla da bude jedna od dve ili tri najveće snežne oluje u ovom gradu još od 1872. godine.

  • Zavisni Novinar

    27.01.2015 15:20
    Dobar,loš, zaooo
    Kod nas bi odmah osvanuli na pijacama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.