Najmanje osmoro mrtvih u napadu na hotel u Tripoliju

Najmanje osmoro ljudi, uključujući petoricu stranih državljana, ubijeno je u napadu na luksuzni hotel "Korintija" u Tripoliju, saopštili su danas libijski bezbednosni zvaničnici.
Najmanje osmoro ljudi, uključujući petoricu stranih državljana, ubijeno je u napadu na luksuzni hotel "Korintija" u Tripoliju, saopštili su danas libijski bezbednosni zvaničnici.

Među poginulima su dve žene, bezbednosni zvaničnik kao i dvojica napadača, rekao je lokalnoj televiziji direktor libijskih specijalnih odbrambenih snaga Mahmud Hamza. On nije saopštio nacionalnost stranaca koji su poginuli.

Borci Islamske države u Libiji preuzeli su odgovornost za ovaj napad. U poruci na tviteru, ogranak Islamske države u zapadnoj Libiji saopštio je da su njihovi džihadisti upali u hotel, poznat po tome što u njemu najviše odsedaju strane diplomate i libijski zvaničnici.

Lokalna policija ranije danas saopštila je da su naoružani napadači upali u luksuzni hotel u Tripoliju i uzeli taoce, nakon što su ubili najmanje tri pripadnika obezbeđenja hotela.

Menadžer tog hotela Hasan al-Abej je rekao da su petorica maskiranih napadača upali u hotel, pucajući u vazduh. Al-Abej je dodao da je hotel evakuisan pre nego što su se napadači sukobili sa obezbeđenjem i aktivirali automobil-bombu na parkiralištu ispred hotela.

U Tripoliju su česti bombaški napadi otkad je 2011. u Libiji počeo građanski rat.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.