Kraljica kartela puštena iz zatvora

Meksikanka Sandra Avila Beltran, koja je zbog veza sa krijumčarima droge dobila nadimak "kraljica Pacifika" i po kojoj je snimljena jedna sapunica, puštena je iz zatvora u Meksiko Sitiju, saopštile su danas meksičke vlasti.
Meksikanka Sandra Avila Beltran, koja je zbog veza sa krijumčarima droge dobila nadimak "kraljica Pacifika" i po kojoj je snimljena jedna sapunica, puštena je iz zatvora u Meksiko Sitiju, saopštile su danas meksičke vlasti.

Beltran (54) je oslobođena pošto je sudija naredio njeno hitno puštanje iz zatvora, objasnivši da joj se ne može suditi dva puta za isto delo, izjavio je jedan meksički zvaničnik za AFP.

Beltran, koja je dobila nadimak "kraljica Pacifika" po baladi napisanoj u njenu čast, u septembru je osuđena na pet godina zatvora zbog pranja novca. Prvi put je uhapšena u Meksiko Sitiju 2007. godine, zajedno sa svojim dečkom Huan Dijegom Espinosom, poznatim pod nadimkom "Tigar", koji je bio poveznica izmedju meksičkog kartela Sinaloa i kolumbijskih krijumčara droge.

"Kraljica Pacifika" je 2012. oslobođena optužbi za posedovanje nelegalno stečenog novca, ali su je meksičke vlasti zatim izučile u SAD, koji su je optužili da je između 1999. i 2004. učestvovala u zaveri za uvoz krijumčarenje pet kilograma kokaina.

Ona je zatim sa američkim tužilaštvom postigla nagodbu u skladu sa kojom je proglašena krivom za pomoć Espinosi u begu, a sudija ju je osudio na zatvorsku kaznu jednaku vremenu koje je već provela u zatvoru, pa je u avgustu 2013. deportovana u Meksiko.

Beltran priznaje da poznaje poznate lidere narko-kartela, ali negira da je krijumčarila drogu i tvrdi da je bogatstvo zaradila trgovinom nekretninama i bavljenjem modom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.