Silovatelj za žrtvu: Sama je kriva što je silovana i ubijena

Jedan od petorice muškaraca optuženih za grupno silovanje i ubistvo indijske studentkinje 2012. godine je izjavio da ona ne bi bila ubijena da se nije opirala.
Jedan od petorice muškaraca optuženih za grupno silovanje i ubistvo indijske studentkinje 2012. godine je izjavio da ona ne bi bila ubijena da se nije opirala.

"Umesto toga, ona je trebalo da ćuti i pusti da se napad završi", rekao je Mukeš Sing, koji je vozio autobus u kojem je 23-godišnja devojka brutalno napadnuta.

Sing (28), koji je zbog tog zločina osuđen na smrtnu kaznu, rekao je u intervjuu za dokumentarac koji će u nedelju 8. marta, na Dan žena biti emitovan na BBC-u, i da žrtva nije trebalo da izlazi noću.

"Ne možete da tapšete jednom rukom, potrebne su dve. Zato poštena devojka ne šeta napolju u devet sati uveče", izjavio je on, dodajući: "Devojka ima daleko veću krivicu ako se desi silovanje nego momak. Samo oko 20 odsto devojaka su dobre."

On je dodao i da će zbog njegovog pogubljenja "buduće žrtve silovanja biti u većoj opasnosti. Sada kad neko siluje devojku, neće je pustiti kao što smo mi to uradili, nego će je ubiti".

Studentkinja je napadnuta 16. decembra 2012. dok se sa prijateljem vraćala iz bioskopa, a posle silovanja je izbačena iz autobusa u pokretu, da bi preminula u bolnici 13 dana nakon napada. Pre njene smrti je policija uspela da je ispita o zločinu, čija je brutalnost šokirala svet i izazvala masovne proteste u Indiji.

  • 03.03.2015 22:10
    Ovome Singu pustiti magarca u ćeliju ...
  • xy

    03.03.2015 19:36
    Ovakvoj stoki preblaga je i smrtna kazna :/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.