Islamska država kači i do 100.000 tvitova dnevno

Direktor Evropola Rob Vejnrajt izjavio je danas da se veruje da ekstremistička Islamska država ima 50.000 različitih Tviter naloga na kojima dnevno okači i do 100.000 tvitova.
Direktor Evropola Rob Vejnrajt izjavio je danas da se veruje da ekstremistička Islamska država ima 50.000 različitih Tviter naloga na kojima dnevno okači i do 100.000 tvitova.

"Komunikacija terorističkih mreža i kriminalnih grupa se sve više prebacuje na Internet, što je za nas proizvelo potpuno novi talas problema", rekao je Vejnrajt u intervjuu za radio BBC.

Vejnrajt je istakao da sofisticirana onlajn komunikacija predstavlja najveći problem za bezbednosne agencije koje se bore protiv terorizma. Skrivene oblasti Interneta i šifrovana komunikacija otežavaju praćenje osumnjičenih za terorizam, upozorio je Vejnrajt.

Prema njegovim rečima, Evropol će oformiti posebnu jedinicu koja će biti zadužena da identifikuje i ukloni sajtove koje koriste terorističke organizacije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.