Turska policija ubila ženu-bombaša

Istanbulska policija danas je u blizini sedišta gradske policije u Istanbulu ubila ženu koja je nosila bombu, izjavio je gradonačelnik najvećeg turskog grada Vasip Sahin.

Istanbulska policija danas je u blizini sedišta gradske policije u Istanbulu ubila ženu koja je nosila bombu, izjavio je gradonačelnik najvećeg turskog grada Vasip Sahin.

Prema njegovim rečima, osoba koja je bila sa ubijenom ženom uspela je da pobegne, a lakše je ranjen jedan policajac. Za sada se ne zna ko stoji iza tog pokušaja napada, rekao je Sahin.

Napad je usledio nekoliko sati pošto su dve naoružane osobe ušle u kancelarije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u predgrađu Istanbula. Policija je blokirala put ispred te zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula.

Rojters navodi da je policija uhapsila napadača na kancelariju vladajuće AKP koji je istakao sa prozora kancelarije tursku zastavu sa dodatim amblemom mača.

Dan ranije dvojica ekstremista - levičara oteli su tužioca u Istanbulu i držali ga kao taoca u njegovoj kancelariji. Policijske specijalne snage upale su u zgradu u pokušaju da oslobode taoca i ubila dvojicu napadača, dok je tužilac kasnije preminuo u bolnici od posledica ranjavanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.