Finska ispalila projektil upozorenja sumnjivoj podmornici

Finska mornarica ispalila je podvodni projektil kao upozorenje sumnjivoj podmornici u vodama blizu Helsinkija, a incident dolazi u trenutku rasta vojnih tenzija sa prvim susedom, Rusijom.
Finska mornarica ispalila je podvodni projektil kao upozorenje sumnjivoj podmornici u vodama blizu Helsinkija, a incident dolazi u trenutku rasta vojnih tenzija sa prvim susedom, Rusijom.

Mornarica je saopštila da je u ponedeljak primetila podvodnu metu kao i ponovo jutros i da su ispalili nekoliko projektila upozorenja. "Bombe ne služe da oštete cilj, već da cilj zna da je primećen", rekao je finski pomorski oficir Olavi Jantunen.

Finska deli 1.340 kilometara dugu granicu sa Rusijom i Helsinki je sve više zabrinut zbog ruskih aviona i vojnih vežbi u pograničnoj zoni.

Finski ministar odbrane Karl Haglund nije precizirao da li je Rusija bila uključena u incident već je naveo da je meta mogla da bude i podmornica i da je verovatno napustila  područje, dodajući da Finska retko koristi takve mere upozorenja.

  • 04.05.2015 19:35
    Samo se vi plasite Rusa. I treba da se plasite.
  • 28.04.2015 16:08
    Dobiće Rusi po.....
    Izgleda rusi traže batinu. Ma kakvo upozorenje, treba sve podmornice i avione poskidati van ruskih granica. Kakvo je to ponašanje od rusa? Govore kako nema potrebe za NATO vojskom i raketama duž Ruske granice jer Rusija nije pretnja, a ondak čine ovakve provokacije. Pa da rusija nije pretnja, ni ove provokacije ne bi bile. Očigledano da žele rat pa ne znaju kako to da isprovociraju. Niko ih nije dirao dok nisu krenuli sa provokacijama preko Ukrajne do Evrope sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.