Osam policajaca poginulo u Kumanovu

I osmi policajac izgubio je život u Kumanovu, javljaju makedonski mediji.
I osmi policajac izgubio je život u Kumanovu, javljaju makedonski mediji.

U Kumanovu ima još sporadične pucnjave. U policijskoj akciji je i više od trideset ljudi povređeno, potvrdila je ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankulovska.

Gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski rekao je Tanjugu da su tokom jutra, prema nezvaničnim informacijama, teže ranjena još dva policajca u sukobima koji još traju u ovom gradu.

"Situacija je i dalje dramatična, jutros između 6.30 i 7.30 bila su borbena dejstva, detonacije i pucnjava. Naše insajderske informacije, pošto odnos između lokalne samouprave i MUP-a nije na zavidnom nivou, su takve da su dva pripadnika MUP-a jutros teže ranjena, a možda su i u životno ugroženi", rekao je Damjanovski.

Pripadnici makedonske vojske i polcije opkolili su i zatvorili prilaze kumanovskom naselju Divo, tako da ni građani, a ni izveštači nemaju pristup tom naselju, javio je sa lica mesta reporter Tanjuga.

Povremeno se čuju pucnji, prema izveštajima medija, iz snajpera pripadnika OVK (UČK) koji pucaju na makedonske snage bezbednosti.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Vlade Makedonije Nikoli Gruevskom povodom stradanja makedonskih građana u okršaju policije s naoružanom grupom u Kumanovu. "U ovako tragičnim trenucima teško je utešiti porodice stradalih građana i policije koji su se brinuli za mir i bezbednost u Makedoniji", naveo je Vučić u telegramu.

On je istakao da Srbija osuđuje sve pokušaje destabilizacije Makedonije i celog regiona i učiniće sve da se politička i ekonomska stabilnost u okruženju održi. "U ime Vlade Srbije i svoje ime, Vama i porodicama stradalih upućujem iskreno saučešće", navodi se u telegramu premijera Vučića.

  • 10.05.2015 14:22
    @Deda
    Slažem se da mogu da pokažu bilo šta i da bi daleko produktivnije bilo da pokažu pobijene policajce. Ali nek krenu već jednom nešto!
    Sve kao da se izvinjavaju što se brane?!
    Jeste izjava je fenomenalno kontradiktorna ali im odgovara...
  • 10.05.2015 13:18
    Zašto uvek moramo biti van sveta i nazivati nešto naoružanom grupom. To su teroristi. Isti oni koji su ubili ljude u Francuskoj i koji su izvršili napad nedavno u Americi. Ista je to bagra, pa i doslovno isti ih regrutuju. Umesto da priča ide u tom smeru čak i naši zvaničnici govore o tome kao da je nešto drugačije i daju im neko drugo ime. Izgovorite jednostavno teroristi. Možda se to radi da se ne bi stvorila i širila antimuslimanska atmosfera. Ali zaista me nije briga za to. Da, jasno mi je da postoje i OK muslimani i na njima je možda najveća odgovornost da se suprotstave ovome ako ne žele da budu označeni kao negativci. Ali oni to ne rade. Naprotiv.
  • Podbarac

    10.05.2015 12:21
    @Anonimus - lekcija
    Ne moraju da pokažu zarobljene teroriste medijima iz EU, dovoljno je da svom narodu pokažu pobijene policajce i civile - to je ono što se računa.
    @Deda
    Tako je: "...Albanci imaju podršku USA šta god da urade...".
    To je zato što US mediji i lobiji veruju da su im oni stvarni i verni partneri u borbi za US interese, a pre svega u borbi protiv Rusije i Srbije.
    No, to su bili i mudžahedini i Al-Qa'ida i mnogi drugi (da podsetim da je Osama bin-Laden 1993. dobio BiH državljanstvo za zasluge...).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.