VIDEO, FOTO: Begunci iz zatvora čuvarima poželeli lep dan

Dvojica zatvorenika osuđenih za ubistvo, pobegla su iz maksimalno obezbeđenog najvećeg zatvora u američkoj državi Njujork, probivši put kroz zidove ćelija, saopštile su vlasti.
Dvojica zatvorenika osuđenih za ubistvo, pobegla su iz maksimalno obezbeđenog najvećeg zatvora u američkoj državi Njujork, probivši put kroz zidove ćelija, saopštile su vlasti.

Ričard Mat i Dejvid Svit uspeli su da pobegnu iz muškog zatvora u Danemori, zbog čega je pokrenuta masovna potraga u kojoj učestvuje 200 policajaca, kao i jedinice K-9, ekipe SWAT i helikopteri.

"Reč je o dve opasne osobe, od kojih je jedna osuđena za ubistvo šerifa. S njima se ne treba šaliti", rekao je guverner države Njujork Endru Kuomo, koji je ranije na Tviteru napisao da je odložio druge obaveze i otputovao u zatvor. Inače, zatvorenici su čuvarima ostavili i simpatične poruke.

Mat (48) i Svit (34) su na krevetima ostavili odeću, koju su rasporedili ispod pokrivača da bi izgledalo da su još u ćelijama, a otkriveno je da ih nema tokom jutarnjeg obilaska.

Kuomo je rekao i da još niko nikada nije pobegao iz ovog zatvora, koji postoji od 1845. godine. Svit je služio kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva zamenika šerifa, dok je Mat osuđen na 25 godina do doživotne kazne zbog kidnapovanja jednog čoveka koga je kasnije prebio na smrt.

  • Gogyns

    07.06.2015 17:10
    ehehehee
    Gledali mnogo "Prison Break" :P

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.