Šefovi crnogorske policije godinama voze ukraden "audi"

Načelnici u crnogorskoj policiji godinama voze ukradeni "audi A4", uprkos tome što znaju da to vozilo gotovo deset godina potražuje Interpol.
Načelnici u crnogorskoj policiji godinama voze ukradeni "audi A4", uprkos tome što znaju da to vozilo gotovo deset godina potražuje Interpol.

Taj automobil ukraden je u Italiji iste godine kada je i proizveden – 2005. godine, a samo nekoliko meseci kasnije registrovan je kao službeno vozilo Uprave policije, prenose Vijesti.

List navodi da crnogorski policajci "deceniju kriju i ne obaveštavaju kolege iz susedstva da je 'audi' u njihovom posedu, iako je poternica Interpola Rim i dalje aktivna".

Uprkos tome što su iz MUP-a pre par dana tvrdili da Tužilaštvo ispituje kako je to vozilo dospelo u ruke doskorašnjeg načelnika beranske policije Veselina Krgovića, on je tek jedan u nizu koji je koristio taj automobil, pišu Vijesti.

Nekadašnji rukovodilac bjelopoljske policije Nikola Medenica, prema informacijama Vijesti, ispričao je istražiteljima da je iz kabineta šefa policije Veselina Veljovića pozvan početkom 2006. godine da preuzme ključeve ukradenog auta.

Auto je Italijanki C. C. ukraden 11. novembra 2005. Iako je utvrđeno da je automobil ukraden, te da ga je koristio niz državnih službi, uključujući i Kriminalističku policiju, zbog toga neće niko odgovarati.

Tužilaštvo tvrdi kako je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja, a specijalni tužilac da niko nije zloupotrebio službeni položaj.

"Vozilo je registrovano još 2006. godine, a zakon predviđa da se kazneno gonjenje ne može preduzeti kad prođe pet godina od izvršenja kaznenog dela za koje se po zakonu može izreći kazna zatvora preko tri godine", stoji u u obrazloženju.

  • Nebojša

    21.06.2015 16:46
    Ima jedna stara dobra...
    Letujte u Crnoj Gori, vaš auto je već ovde!
  • 21.06.2015 10:11
    Koja sirotinja su ti crnogorci - sef policije im vozi auto star 10 godina. Pa to nema ni u Albaniji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.