Srbin u Hrvatskoj predvodio specijaliste za mešanje droge

Državljanin Hrvatske Jovica Tomljenović (46), inače Srbin koji je rođen u Nemačkoj, uhapšen je u Zagrebu kao vođa kriminalne grupe koja je prodavala kokain ali i proizvodila i distribuirala sintetičke droge.
Državljanin Hrvatske Jovica Tomljenović (46), inače Srbin koji je rođen u Nemačkoj, uhapšen je u Zagrebu kao vođa kriminalne grupe koja je prodavala kokain ali i proizvodila i distribuirala sintetičke droge.

Hrvatski mediji pišu da je u akciji “Mohito” privedeno deset osoba, državljana Hrvatske, BiH, Nemačke i Srbije. Među osumnjičenima je i državljanin Srbije Miodrag Veselinović, koji je već u pritvoru u Remetincu, takođe zbog trgovine drogom, ali i novinar Nova TV Saša Knežić, navode zagrebački mediji.

Ono što je zanimljivo je da je šef kriminalne grupe Tomljenović slao svoje "specijaliste za mešanje" u Srbiju, jer su jedino oni na području "ex Jugoslavije" znali pravilne razmere komponenti za izradu sintetičkih droga. Nije, međutim, navedeno koje srpske "hemičare" je angažovao Tomljenović i u kojim gradovima su oni pravili smeše.

Kod članova ove kriminalne grupe nađeno je 752 grama kokaina, manja količina amfetamina, ali i novost iz kriminalnog podzemlja: tri litre takozvanog amfetaminskog ulja, piše Jutarnji list.

Šef kriminalne grupe je već u Nemačkoj proveo osam godina u zatvoru, takođe zbog trgovine drogome.

Državljanstvo Hrvatske dobio je pre desetak godina.

  • 22.06.2015 06:58
    Sad će narkomani da pišu kako je taj činio dobro ljudima, jer je droga zdrava i dobro za ljude.
  • 21.06.2015 13:29
    mister white?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.