Banke u Grčkoj će u ponedeljak biti zatvorene

Banke u Grčkoj sutra neće raditi, izjavio je zvaničnik jedne od najvećig grčkih banaka Pireus banke (Piraeus), prenose agencije nakon održanog sastanka saveta za finasijsku bezbednost Grčke.
Banke u Grčkoj sutra neće raditi, izjavio je zvaničnik jedne od najvećig grčkih banaka Pireus banke (Piraeus), prenose agencije nakon održanog sastanka saveta za finasijsku bezbednost Grčke.

Večeras su finansijski i zvaničnici vlade održali sastanak, ali za sada nema zvaničnih saopštenja, osim što je, po izlasku sa sastanka šef Pireus banke na novinarsko pitanje - da li će u ponedeljak banke biti otvorene, kratko odgovoirio: "Ne".

Večeras se ponovo sastaje Vlada Grčke sa savetom za finansijsku bezbednost i najavljeno je da će kasnije biti objavljeno saopštenje o ishodu razgovora, preneo je Rojters. Osim što je tokom dana za sutra, povodom grčke krize, zakazala hitan sastanak sa liderima svih stranaka, nemačka kancelarka Angela Merkel je tokom večeri kontaktirala američkog predsednika Baraka Obamu.

"Obamini i Merkelovi ekonomski timovi nadgledaju situaciju u Grčkoj i biće u stalnom kontaktu", saopštila je Bela kuća. Prethodno, tokom dana, ministar finasija Janis Varufakis je izjavio da se ključ za rešenje grčke krize nalazi u rukama Angele Merkel.
  • gorki

    29.06.2015 07:10
    ključevi za rešenje mnogih kriza se nalaze u rukama nemačke. opasno je to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet