Diplomata umešan u krijumčarenje ljudi

Konzul-savetnik u ambasadi BiH u Parizu uhapšen je danas u Sarajevu pod sumnjom da je bio umešan u organizovani kriminal i krijumčarenje ljudi, potvrđeno je u Tužilaštvu BiH koje i vodi istragu.

Konzul-savetnik u ambasadi BiH u Parizu uhapšen je danas u Sarajevu pod sumnjom da je bio umešan u organizovani kriminal i krijumčarenje ljudi, potvrđeno je u Tužilaštvu BiH koje i vodi istragu.

Hapšenje je deo zajedničkih operacija koje sprovode policije i pravosudna tela BiH i Francuske pod direktnim nadzorom glavnog tužioca BiH i glavnog državnog advokata Pariza. Krajem juna u okviru operacije kodnog naziva "CD" u BiH i u Francuskoj uhapšeno je nekoliko desetina osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i trgovinu ljudima radi radne eksploatacije, krađe i prosjačenja na području Francuske.

Samo u BiH uhapšeno je sedam osoba koje su od 2012. organizovale odlaske žena i dece u Francusku, gde su ih pretnjama, ucenama, zlostavljanjima, iznudama i zastrašivanjima terali na džepne krađe i druge oblike uličnog kriminala. Na taj su način stekli protivzakonitu imovinsku korist u iznosu većem od dva miliona evra.

Tužilaštvo BiH je istragom utvrdilo da je deo te mreže bio i konzul-savetnik pri ambasadi BiH u Parizu. Prema dostupnim informacijama, članovima organizovane kriminalne grupe nezakonito je izdavao putne isprave za žrtve trgovine ljudima i za te usluge naplaćivao od 500 do 1.200 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.