Masovna poskupljenja od danas u Grčkoj

Grčke banke jutros su ponovo otvorene u osam sati po lokalnom vremenu, nakon što su tri nedelje bile zatvorene.
Grčke banke jutros su ponovo otvorene u osam sati po lokalnom vremenu, nakon što su tri nedelje bile zatvorene.

I dalje će važiti limiti za podizanje novca i biće sprovođena kontrola kapitala.

Uredbom grčke vlade, utvrđeno je da limit za podizanje novca tokom jedne sedmice iznosi 420 evra, a dnevni limit za podizanje novca i dalje će biti 60 evra. Tronedeljni prekid u radu grčkih banaka mogao bi da košta tu zemlju čak tri milijarde evra, ne računajući neostvareni prihod od turizma, pokazala je najnovija studija.

Nove mere štednje vlada bi trebalo da usvoji do srede ili četvrtka, a Grke očekuju i poskupljenja koja su već počela. Od jutros su poskupeli kafa, čaj, ulje, pojedine vrste mesa, kakao, sirće, so, cveće, veštačka đubriva, insekticidi... Cene će biti povećane u restoranima, kafeima, poskupeo je i taksi prevoz.

Na sve te namirnice biće povećan PDV sa 13 na 23 odsto.

  • novosadjanka

    20.07.2015 21:01
    e da je kod nas to krenulo 2012 ili 2013g. ! Kamo srece. Od kad je kod nas PDV otisao gore? Koliku ste platu, penziju imali 2000g a koliku sada? Malko se vratite 15 g. unazad. Mi smo dno dna davno dotakli.
  • @anonimus

    20.07.2015 11:21
    Odogovor coveku
    Druze daj boze da mi propadnemo ko Grcka, mi smo propali kao Srbija..bog nam ne moze pomoci...PLate od 1k evra i penzije od 800-900 najnize 500e..Ajde odmah da propadnemo ko Grcka :)
  • m

    20.07.2015 10:29
    pdv
    ako se ne varam, u pitanju je povecanje "onog nizeg" pdv-a na osnovne namirnice... visi pdv je u grckoj odavno 23%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.