Požar u Bordou uništio 320 hektara šume

Požar koji je izbio kod Bordoa na jugozapadu Francuske, uništio je za 24 časa 320 hektara borove šume pre nego što je danas zaustavljeno njegovo širenje.
Požar koji je izbio kod Bordoa na jugozapadu Francuske, uništio je za 24 časa 320 hektara borove šume pre nego što je danas zaustavljeno njegovo širenje.

Za potpuno gašenje požara biće potrebno nekoliko dana, saopštile su danas lokalne vlasti.

Požar je izbio 20 kilometara od Bordoa i za sada je lokalizovan, saopštila je policijska prefektura Bordoa i dodala da je angažovano 300 vatrogasaca sa 100 vozila.

Ljudi su evakuisani iz 120 kuća, i 80 pacijenata psihijatrijske bolnice. Požari su leti česti na jugozapadu Francuske s gustim borovim šumama, a 2012. godine je u jdnom požaru izgorelo 650 hektara borove šume.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.