Više od 1.200 migranata stiglo na Siciliju

Više od 1.200 migranata stiglo je na Siciliju, pošto su ih brodovi pokupili u Sredozemnom moru, saopštila je italijanska obalska straža.

Više od 1.200 migranata stiglo je na Siciliju, pošto su ih brodovi pokupili u Sredozemnom moru, saopštila je italijanska obalska straža.

Većina migranata, među kojima 133 žene i 27 dece, stigli su u Palermo, a pokupio ih je blizu obala Libije, norveški teretni brod "Siem Pilot", u sklopu operacije EU za zaštitu granica. Još 468 migranata prebačeno je u irskim mornaričkim patrolnim brodom "Le Niam" u grad Pozalo, na jugoistoku Sicilije, preneo je AFP.

Prema procenama Međunarodne organizacije za migracije, iznetim početkom ovog meseca, oko 150.000 migranata, stiglo je do Evrope, ove godine, morskim putem. Više od 1.900 migranata se udavilo u Sredozemnom moru, što je dvostruko veći broj od istog perioda prošle godine, rekao je portparol Džoel Milman.

Velika većina migranata koji beže od ratova ili siromaštva u Africi i na Bliskom istoku, kreću na put iz Libije, gde su trgovci ljudima, iskoristili političku krizu u zemlji, da stvore unosan posao, naveo je Rojters.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.